LEOPAR DESENLİ KURABİYE
Bu kurabiyeler çok süslü.
Leopar desenli.
Malzemeler:
125 gram tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı dolusu toz badem ( eğer yoksa eklemeyebilirsiniz)
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
Un
Kakao
Yapılışı:
*Hamur için öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri ve badem tozu karıştırılır.
*İçine elenen nişasta, vanilya, kabartma tozu eklenir ve tekrar karıştırılır.
*Azar azar un eklenerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur.
*Hamurun 1/3’ü bölünerek ayrılır ve kalan hamur dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır.
*Ayırılan hamur ikiye bölünür birine 1 tatlı kaşığı silme kakao, diğerine 2 tatlı kaşığı kakao konulur ve ikisi ayrı ayrı rengini alana kadar yoğurulur. ( bir hamur açık kahve diğer hamur koyu kahve olmalı. Kakaonun rengine göre içine eklediğiniz kakaoyu arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
*Koyu renkli hamur uzunlamasına açılır, ( bu aşamada merdane kullanabilirsiniz ben parmaklarımla açtım) açık kahve hamur renkli silindir şeklinde yuvarlanarak koyu renkli hamurun içine yerleştirilir ve koyu renk hamurla etrafı kapatılarak dışı koyu renk içi açık renk silindir şekline getirilir. ( fotoğrafa bakarak net anlayabilirsiniz)
*Bu renkli silindir bıçak ile ince ince dilimlenir ve bir kenara ayırılır.
*Büyük hamur dolaptan çıkarılır ve merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açılır.
*Hazırlanan renkli hamurlar üzerine dağınık şekilde yerleştirilir ve üzerlerinden merdane ile geçilir.
( bu aşamadan sonra leopar desenli hamurunuzun ortaya çıkması gerekli)
*Hamurdan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilerek tepsiye dizilir.
*Kalan hamurlar toplanır ve bu hamurlarda değerlendirilmek için ufak ufak yuvarlanarak başka tepsiye dizilir.
*Kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.









mrb semra hanım bu tariften ne kadar kurabiye çıkıyor acaba ve lezzeti nasıl merak ediyorum görüntüsü kadar güzel mi sevgiler
2 tepsi kurabiye oldu,lezzeti harika